Welkom bij Newby Teas

Gratis verzenden in NL vanaf €50,-

Vóór 2 uur besteld is de volgende dag in huis

Ruim assortiment

Caddies – Sushi thee

Caddies – Sushi thee

3 Artikel(en)

per pagina

3 Artikel(en)

per pagina

Caddies – Sushi thee

Thee zetten

De allerbeste theeën zet je met Newby Teas!

Manieren van thee zetten

Zwarte thee zetten is niet ingewikkeld. Je kan deze thee zetten door middel van een zakje of als losse thee met behulp van een filter. Zwarte thee word voor het beste resultaat getrokken in water van honderd graden. Losse zwarte thee trekt drie tot vijf minuten en theezakjes twee tot drie minuten afhankelijk van de gewenste sterkte. De zwarte theeen van Newby Teas zijn van de beste kwaliteit. De losse zwarte thee van Newby Teas hebben in de theefilters de ruimte om zicht te ontvouwen en hun geuren en smaken af te geven aan het hete water. Groene thee trekt ideaal op een temperatuur tussen de zeventig en tachtig graden. Deze thee trekt voor de beste ervaring als losse thee tussen de twee en drie minuten en als theezakje twee minuten. De groene thee van Newby Teas word zorgvuldig geplukt en gestoomd voor de prachtige balans tussen smaak- en geurervaring. Kruidentheeen trekken het beste op honderd graden. Als losse thee is dit gemiddeld vijf minuten en als theezakje is dit tussen de drie en vier minuten. Echter maakt het voor de kruidentheeen niet uit dat deze langer getrokken worden. Doordat het kruiden zijn en geen daadwerkelijke thee bevat word de drank niet bitter bij langer trekken. Kruidentheeen van Newby Teas of tisanes zijn van de allerbeste kwaliteit en worden geselecteerd en geproefd door de oprichter van Newby Teas, Nirman Sethia, voordat het onze fabriek verlaat. Losse thee zetten is een feestje. Het geeft de geschiedenis van de kunst van het thee zetten weer. Traditioneel thee zetten is een kunst. Naast het vertellen van een verhaal, waarin de oorsprong van de te drinken thee word beschreven, wordt er een serie handelingen verricht. Thee zetten krijgt een beleving en vormt een speciale ervaring. Newby Teas staat voor het terugbrengen van deze thee beleving en gaat verder dan het zetten van thee.

Losse thee bestellen

Losse thee bestellen is bij Newby Teas een luxe. De losse thee word prachtig verpakt geleverd en zorgt tevens voor een mooi accessoire in de keuken of voorkamer. De diversiteit in losse theeen bij Newby Teas is zeer groot. Zo zijn er zwarte theeen, groene theeen, kruidentheeen en melanges.

Theeceremonies

Een theeceremonie bestaat uit een serie vooraf bepaalde handelingen die na elkaar worden verricht, om optimaal te kunnen genieten van de thee en het in stand houden van verscheidene tradities die Japan rijk is. Met de sushi thee collectie van Newby Teas houden wij deze traditie in stand. De thee die in de Japanse theeceremonie wordt gedronken, is altijd groene thee in traditionele poedervorm. Tegenwoordig beter bekend als matcha. Hiervoor worden verse, nog groene theebladeren gedroogd, geroosterd en ten slotte vermalen en bewaard in een houten lakdoos, Natsume genoemd. Met een kleine houder van keramiek aan een houten steel, de Chashaku, wordt het poeder afgemeten. Vervolgens wordt kokend water dat wordt opgediend uit een metalen ketel die in het midden van de mat staat, over de thee in het kommetje geschonken met een speciale lepel, de Hishaku. Als laatste gebruikt men een kwastje van bamboe, dat men een Chasen noemt, om de thee op te kloppen waardoor een schuimige textuur ontstaat. Newby Teas heeft deze klopper opgenomen in haar collectie voor een nog authentiekere thee ervaring.